Как да получите повече отзиви в Google My Business

Как да получите повече отзиви в Google My Business

Отзивите в Google My Business помагат за изграждане на доверие за вашия бизнес, но откъде започвате да получавате повече отзиви в Google My Business? Нека да разгледаме …

Изследванията показват, че Google е най-бързо развиващата се платформа за онлайн отзиви в света и придобива нови отзиви с много по-бързи темпове от най-близкия си конкурент, Facebook. Като собственик на местен бизнес има смисъл, че искате да разширите отзивите си в Google My Business. В края на краищата търсачката обработва по-голямата част от трафика на търсене, така че петзвездните рейтинги да се показват директно в резултатите от търсенето. Това е много добре за вашата онлайн репутация.

Google повече от десетилетие позволява на клиентите да оставят отзиви за местния бизнес. Обемът на отзивите на Google My Business, които събирате, е известен фактор за SEO класиране. Онлайн отзивите заемат важно място в потребителското мислене, като седем от всеки десет потребители признават, че се доверяват  повече на бизнес, ако той има високи онлайн отзиви, и около половината отказват да купуват от бизнес с рейтинг по-нисък от четири звезди.

Ако натрупате отзиви в Google и редовно демонстрирате постоянен ръст на тези отзиви с четири или повече звезди, потребителите са по-склонни да избират вашия бизнес пред конкурент.

Знаем, че отзивите в Google помагат за изграждане на доверие за бизнеса ви. Но защо са толкова важни и как да подхождате към задачата да насърчавате клиентите си да оставят положителна оценка за вас? Нека да разгледаме …

Какво представлява Google My Business?

Google My Business е безплатен и лесен за използване инструмент за фирми и организации за управление на тяхното онлайн присъствие в Google – Търсене и Карти. Чрез проверка и редактиране на вашата бизнес информация, можете както да помогнете на клиентите да ви намерят, така и да им разкажете историята на вашия бизнес.

Платформата Google My Business допълнително предоставя интерфейс за управление на начина, по който информацията за вашия бизнес да се показва в Търсене и Карти.

Известен като Google Places, Google My Business позволява на местните клиенти да оставят отзиви за бизнеса ( заедно с цял набор от функции !) Те могат да бъдат достъпни от списъка на Google My Business в резултатите от търсенето или в Google Maps.

Отзивите в Google My Business са тясно обвързани с позиционирането при локални търсения, като изследванията определят, че колкото повече отзиви в Google My Business можете да натрупате, толкова по-вероятно е да заемете позиции от 1 до 3 в резултатите от локалното търсене.