Как да заявите вашата обява в Google My Business

Как да заявите вашата обява в Google My Business

За да се регистрирате за акаунт в Google my Business, отидете на Business.Google.Com и кликнете върху бутона, за да започнете.

След като кликнете върху бутона, Google ще ви зададе поредица от въпроси, започвайки с името на вашия бизнес. Също така ще можете да въведете своя адрес, служебен телефонен номер и часове на работа.

Не забравяйте също да качите снимки, както и да напишете убедително бизнес описание, което ще насърчи клиентите да посетят вашето местоположение. Силното описание на бизнеса, висококачествените снимки и виртуално заснемане на обекта могат да насърчат клиентите да кликнат върху вашата обява и да посетят вашия бизнес.

След като попълните формулярите, Google ще изпрати пощенска картичка на вашия бизнес адрес, за да потвърди местоположението ви. Пощенската картичка ще има код, който можете да използвате, за да потвърдите, че сте собственик на бизнеса. След като въведете кода, акаунтът ви в Google My Business е потвърден и активен.

Нашият опит показва, че много често картичката се губи по пътя до Вас! (Поздравления за Български пощи 🙂 ).Затова част от услугата ни при заснемане на вашия обект е да ви помогнем при създаването и верификацията на бизнес профила Ви без да се налага да чакате картичката!

Ако имате нужда от допълнителни подробности, Google също създаде свое собствено ръководство https://www.google.com/business/?ppsrc=GPDA2, за да помогне на собствениците на фирми да създадат своя акаунт в Google My Business.

Друго важно нещо, което трябва да се отбележи, е, че хората могат да предлагат промени или редакции на вашия бизнес в Google. Тази функция позволява на потребителите да предупреждават Google, ако даден бизнес се затвори или ако информацията за бизнеса се промени (тъй като собствениците на бизнеса не винаги актуализират своята онлайн информация).

Един от недостатъците на тази функция обаче е, че недобросъвестни конкуренти или злонамерени лица също могат да променят информацията ви, без да бъдете уведомени. Не забравяйте периодично да проверявате акаунта си в Google My Business, за да се уверите, че информацията за бизнеса ви е актуална и точна.

При нужда от съдействие не се колебайте да ни потърсите :). Нашият екип с удоволствие ще направим анализ на вашия Google My Business профил и ще ви даде насоки как успешно да го управлявате, така че да се възползвате от пълния му потенциал.