Име на фирмата

име на фирмата

В това ръководство за редактиране на информация за бизнес профили  в Google ние се фокусираме върху един бизнес. Ако управлявате множество бизнеси, не се притеснявайте – ние също имаме ръководство за управление на множество местоположения в Google My Business.

За да започнете процеса на редактиране, просто влезте в съществуващия си акаунт в Google My Business на адрес https://business.google.com с вашето потребителско име и парола.

Тъй като ще редактирате информация и вероятно ще копирате и поставяте от източници като уебсайта си, е по-лесно да редактирате информацията от Google Business listing на десктоп, вместо да използвате приложението Google My Business. 

След като влезете, ще ви бъде представено табло за управление, което показва всички скорошни публикации, показатели за ефективност, както и оферти за безплатни рекламни кредити. Главното меню, ще откриете в ляво на екрана. 

Няма да се налага да правите често редакции на името на вашия бизнес, но трябва да сте сигурни, че то е настроено точно, написано правилно и съответства на формата, използвано другаде онлайн, в маркетингови материали, надписи и в местоположението на вашия обект.

Google My Business има много специфични правила, регулиращи имената на фирмите във вашия GMB профил:

  • Не трябва да включвате вашия бизнес етикет или маркетингови слогани.
  • Не използвайте всички главни букви, лоша граматика или твърде много интервали. Също така не можете да използвате символа ®.
  • Освен ако не са част от регистрираното ви име в реалния бизнес, не могат да се използват специални символи (като @ или $).
  • В полето с името на компанията не трябва да се посочват работно време или информация за контакт.
  • Освен ако не е част от регистрираното ви фирмено име, не включвайте информация за град или квартал. Също така вашето име не може да включва упътвания или адрес на вашето местоположение.

Настоящото ви име на фирмата, както е въведено в профила ви в Google My Business, се показва в горната част на лентата с менюта. Ако трябва да го промените, нека да е защото противоречи на указанията или е неправилно:

  1. Изберете „Информация“ от менюто.
  2. Ще видите пълна страница с информацията за вашия бизнес с молив отстрани на всяка една има молив за редакция. 
  3. Името на вашия бизнес е първият елемент в списъка. 
  4. Щракнете върху молива, за да редактирате.